Zorgkamer geplaatst in Gytsjerk

Auteur Frederick Lourens
Datum 23 november 2020

Qomplex uit Dokkum, een bedrijf gespecialiseerd in modulaire gebouwen, heeft in Gytsjerk (Giekerk) een zorgkamer geplaatst. Door deze zorgkamer kan de bewoner, ondanks zijn ziekte, in zijn vertrouwde omgeving blijven wonen en hoeft daardoor niet meer de trap op.

“Een zorgkamer heeft een slaapkamer en een badkamer en is volledig mindervaliden toegankelijk” aldus Clemens Ganzeboom, verantwoordelijk voor de verkoop bij Qomplex. De zorgkamer wordt gekoppeld aan de woning, soms rechtstreeks of soms middels een verbindingsgang zoals hier in Gytsjerk.

Het komt ook voor dat mensen wel een slaapkamer hebben op de begane grond maar geen badkamer, in dat geval plaatsen we alleen een prefab badkamer aldus Clemens Ganzeboom.

Een klus van niks

Het is eigenlijk een klus van niks: in korte tijd wordt de zorgkamer met een imposante kraan over een rij woningen geplaatst. De laatste paar meters vergt meer tijd om de zorgkamer op de millimeter nauwkeuring in de tuin te plaatsen aan de Master Sannesstjritte in Gytsjerk.

De woning is aan de buitenzijde fraai afgewerkt met Siberisch lariks en wordt in bruikleen aangeboden door de gemeente Tytsjerksteradiel. Naast zorgkamers is er bij Qomplex veel vraag naar mantelzorgwoningen, chalets/recreatiewoningen en overige modulaire gebouwen. Qomplex heeft onlangs ook een mooie refusbished zorgkamer geleverd bij Rob Verlinden (bekende tuinman bij SBS6 en bekend van Eigen Huis en Tuin). Refurbished wil zeggen dat het een bestaande unit is die aangepast wordt aan de nieuwe wensen/eisen. De unit van Rob Verlinden heeft eerder in Bornerbroek gestaan, aldus Clemens.

Mantelzorgwoningen zijn op dit moment erg in trek ook vanwege de corona. Vaak hoeft er ook geen vergunning aangevraagd te worden en kan volstaan worden met een melding bij de gemeente.

Een mantelzorgwoning is een kleine woning die vaak in de tuin geplaatst wordt. Deze woning heeft een royale woonkamer/leuken, 1 of 2 slaapkamers en een badkamer. Door een dergelijke voorziening kunnen ouders bij hun kinderen wonen, waardoor er sprake is van mantelzorg. “Het hoeft overigens geen familie te zijn, het mag ook een goede vriend of vriendin zijn” aldus Clemens

Meer informatie over onze zorgwoningen?

We helpen u graag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!