Zorgkamer geplaatst te Langeveen

Auteur Martijn van der Meulen
Datum 16 mei 2022

Er zijn de afgelopen week weer veel units de deur uitgegaan bij Qomplex, waaronder deze ruime zorgkamer. Deze hoogwaardig afgewerkte zorgkamer van circa 27m2 heeft een verbindingsgang die leidt rechtstreeks naar de bestaande woning. Deze zorgkamer dient ter vervanging van de huidige bovenverdieping. Dit zodat men alsnog in een vertrouwde woonomgeving kan blijven wonen.

Qomplex realiseert dergelijke zorgkamers zodat men kan blijven wonen in een vertrouwde woon- en leefomgeving. Dit productieproces moet altijd duurzaam zijn. Zo wordt er bewust nagedacht over het materiaal gebruik en de wijze van bouwen. Qomplex legt hierbij de nadruk op het feit dat de woningen modulair en circulair moeten zijn, dit maakt ze multifunctioneel en op veel verschillende manieren inzetbaar.

Vervoer naar locatie

Nadat de woning gereed is voor oplevering werd deze onder exceptioneel transport vervoerd vanuit onze productiehal in Zandpol naar Langeveen. Qomplex heeft dit vervoer uiteraard in goed overleg en nauwe samenwerking met het transportbedrijf verzorgt. Dit zodat de woning op het juiste moment geplaatst kon worden voor de klant. In dit geval is het transport tot stand gekomen in goede samenwerking met Lubbers Transport.

Op locatie

Eenmaal aangekomen op locatie is het altijd nog een hele klus om de zorgkamer op de juiste plek te krijgen. In fijne samenwerking met Kielstra Kraanverhuur is dit gelukt. Het was weer een heel spektakel om te zien hoe deze forse zorgkamer over het huis heen werd getild om uiteindelijk in de bestaande achtertuin geplaatst te worden. Met een goed uitgedachte verbindingsgang naar de bestaande woning voelt het als een heel nieuw huis! Benieuwd hoe het plaatsen van een dergelijke woning eruit ziet? Kijk dan hier.

Het ontwerp

Uiteraard is er goed nagedacht over de inrichting van de zorgkamer, in goed overleg met de klant is deze tot stand gekomen. Zo dient de zorgkamer ter vervanging van de huidige bovenverdieping, dit omdat deze voor de klant niet meer toegankelijk is wegens lichamelijke beperkingen. Hierom bevat de zorgkamer een twee persoons slaapkamer en een badkamer, beide volledig rolstoel toegankelijk. Tijdens het ontwerp wordt hier altijd rekening mee gehouden. Onze verkoper en tekenaar gaan dan samen met de klant in gesprek om tot een waardig eindresultaat te komen. Zie onderstaande afbeelding voor de plattegrond van de zorgkamer.

De rol van de gemeente

Bij de realisatie van een dergelijke zorgkamer speelt de gemeente daarin altijd een rol. Deze valt namelijk onder de wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze wet houdt in dat de gemeente ervoor moet zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Zo is de gemeente de uiteindelijke opdrachtgever en geeft een tegemoetkoming voor de desbetreffende klant. In dit geval was dat de gemeente Tubbergen. Kijk voor meer informatie over de wet maatschappelijke ondersteuning op de website van de rijksoverheid.

Op zoek naar een zorgwoning die bij u past?

We helpen u graag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!