Twickel College

Opdrachtgever

Stichting Carmel College

Locatie

Hengelo

Markt

Onderwijs

Jaar

2020

Uitbreiding schoolgebouw

In opdracht van Stichting Carmel College heeft Qomplex voor het Twickel College in Hengelo een complete uitbreiding gerealiseerd die gereed is voor het nieuwe schooljaar. Qomplex had de beste aanbieding in een onderhandse aanbesteding.

De school is prefab geproduceerd, dat betekent dat onder perfecte omstandigheden de modules zijn geproduceerd. De modules worden op de bouwlocatie aan elkaar gekoppeld. De inzet op de bouwplaats en overlast voor de omgeving is daardoor minimaal. De school heeft een oppervlak van circa 1.000 m2, is circulair en duurzaam gefabriceerd, energiezuinig en heeft een goed binnenklimaat. Duurzaam is de uitbreiding met name omdat er cellulose isolatie is toegepast en doordat er wordt gewerkt met houten draagconstructie, waardoor er nagenoeg geen staal wordt toegepast.

Een kijkje op locatie…

Een zeer mooi resultaat ondanks alle beperking als gevolg van Covid 19.

Edwin Knol (ICS Adviseurs)

Dit resultaat is mede bereikt door een zeer prettig en pragmatisch overleg tussen de opdrachtgever, ICS Adviseurs en Qomplex.

Merle Busscher – teamleider Twickel College

‘De school als creatieve stad’

“Drie jaar geleden is de huidige school gebouwd en destijds was één van de uitgangspunten eveneens duurzaamheid dit is onder andere gerealiseerd door hergebruik van de bestaande materialen. Het nieuwe schoolgebouw en het toegepaste concept De school als creatieve stad trok veel nieuwe leerlingen, waardoor uitbreiding van de school nodig was. Dit heeft uiteindelijk tot de modulaire uitbreiding van een complete vleugel van de school geleid die past qua vorm en inrichting bij het bestaande schoolgebouw”, vervolgt Merle.

Het nieuwe gebouw telt in totaal zo’n 40 units. Op deze manier worden tien standaard klaslokalen gerealiseerd, evenals meerdere lerarenlokalen, toiletgroepen en een grote muziekkamer.

Circulair 

Eenheden die uit verkoop of verhuur worden geretourneerd, kunnen worden overgedragen ter voorbereiding op het tweede of derde leven. Meestal hoeft er maximaal één deur of raam te worden verplaatst.


Tijdelijke huisvesting of noodlokaal nodig?

We helpen je graag! Lees meer over onze tijdelijke of (semi)-permanente oplossingen of neem direct contact op met een specialist.