Hoe ziet het leven eruit in een Tiny House?

Auteur Martijn van der Meulen
Datum 4 mei 2023

De afgelopen tijd ziet Qomplex een groeiende trend in de vraag naar Tiny Houses. Om op deze vraag in te spelen heeft Qomplex dan ook recent deze hoogwaardige Tiny House opgeleverd in het Groningse Losdorp. Het draait om een woning van circa 52 m2 bestaande uit een woonkamer met keuken, badkamer, slaapkamer en een logeerkamer. Tevens beschikt de woning ook over een zolder die kan worden gebruikt als bergingsruimte. Tot slot bevind zich aan de achterzijde van de woning ook nog een overkapping.

Leven in een Tiny House

Waar de woningmarkt momenteel veel problemen ondervind denkt Qomplex juist in oplossingen. Zo is leven in een Tiny House een mooi alternatief ten opzichte van een traditionele woning en brengt dit dan ook zeker voordelen met zich mee. Zo is de bouw- en levertijd van een Tiny House van Qomplex aanzienlijk sneller dan de bouw van een traditionele nieuwbouw woning. Daarnaast bespaart het ook nog eens een hoop kosten, zo is een Tiny house in veel gevallen fors goedkoper dan een traditionele woning, zowel in termen van bouwkosten als de maandelijkse lasten.

Mede door de minimalistische levensstijl die een dergelijke Tiny House met zich mee brengt vergt het dan ook dat de bewoners efficiënt met hun ruimte om moeten gaan. Deze Tiny House beschikt over een leefruimte van Circa 42 m2 exclusief een overkapping van zo’n 7 m2. Door de ruimtes zo efficiënt mogelijk in te delen is Qomplex in staat binnen deze relatief kleine ruimte een volwaardige woon- en leefomgeving aan te bieden. Zo beschikt deze over een gecombineerde woonkamer met keuken, twee slaapkamers, voldoende bergingsruimte en uiteraard de badkamer. Zie onderstaande afbeeldingen voor een impressie van deze woon- en leefruimte. Alle foto’s van dit project bekijken? Klik hier!

Duurzaam en zelfvoorzienend

Uiteraard staat duurzaamheid bij Qomplex hoog in het vaandel. Zo wordt er gedurende het productieproces continu rekening gehouden met het materiaalgebruik en de wijze van bouwen, modulariteit en circulariteit staat daarbij altijd centraal. Wanneer de door ons geproduceerde woningen eenmaal de deur uit zijn vinden we het nog altijd belangrijk dat deze bijdragen aan een zo minimaal mogelijk ecologische voetafdruk. Om aan dit doel bij te dragen is ook deze Tiny House all electric. Zo heeft Qomplex direct zonnepanelen geplaatst op deze Tiny House waardoor deze volledig zelfvoorzienend is. Daarnaast beschikt de Tiny House over een elektrische boiler, een inductie plaat en elektrische verwarming. Op deze wijze is er geen behoefte aan een gasaansluiting. In totaal bevat de woning 10 zonnepanelen, vijf stuks aan iedere zijde. Benieuwd hoe Qomplex verder bouwt aan een duurzame toekomst? Lees het hier.

Op- en naar locatie

Wanneer de Tiny House eenmaal gereed was voor oplevering is deze onder exceptioneel transport vervoerd vanuit onze productiehal in Dokkum naar Losdorp. Qomplex heeft dit transport en de plaatsing in goed overleg en nauwe samenwerking met KTF verzorgd. Gezien de kavel waar de Tiny House geplaatst moest worden ging dit nogmaals per kraan. Benieuwd hoe het plaatsen van een dergelijke woning er in de praktijk uitziet? Zie het hier.

Op zoek naar een Tiny House of een andere woonoplossing die bij u past?

We helpen u graag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!