Plaatsing grote mantelzorgwoning in Almelo

Auteur Frederick Lourens
Datum 9 juli 2021

In Almelo heeft Qomplex een grote mantelzorgwoning geplaatst van circa 14 x 8 meter. Deze woning is geplaatst in de tuin van de dochter en schoonzoon, omdat de gezondheid van de (schoon)ouders het niet meer toeliet om nog langer zelfstandig te wonen zonder enige vorm van mantelzorg.

HOE NOBEL IS DIT!

De ouders woonden 35 jaar zelfstandig in een nabijgelegen dorp en nu dit niet langer meer ging was deze mantelzorgwoning voor hen een geschenk uit de hemel.

‘Mijn mama zei het al: Mantelzorgwoning, geschenk uit de hemel! En vandaag was dat ook letterlijk zo’

Mirjam Van Der Laan Zoer

De 2 grote modules zijn geproduceerd in onze assemblagehal te Dokkum en onder speciale begeleiding ’s nachts vervoerd naar Almelo. De uitvoering en indeling van de woning is in nauw overleg met de bewoners ontworpen. Enkele specificaties van deze woning: onderhoudsarme gevel- en dakbeplating, vloerverwarming, ruime woonkamer/keuken met grote hoogte en opslaande deuren naar de veranda / overkapping, schuifdeuren in de wanden, extra toilet in de entreeruimte.

De woning is in goed overleg met de bewoners en samen met diverse vaste comakers gerealiseerd.

Speciale dank aan: P&K Kraanbedrijf & Transportservice BV, Grondverzetbedrijf Oosterveld BV & Aarnink Kunststof Kozijnen.