Volledig zelfvoorzienende zorgkamer geplaatst

Auteur Martijn van der Meulen
Datum 29 september 2022

De afgelopen maand zijn er bij Qomplex weer veel units de deur uitgegaan, waaronder deze ruime zorgkamer. Deze hoogwaardig afgewerkte zorgkamer van circa 28m2 is rechtstreeks gekoppeld aan de woonkamer van de bestaande woning, zo hoeft de zorgbehoevende geen grote afstanden af te leggen. Het doel van deze zorgkamer is dan ook het vervangen van de huidige bovenverdieping. Door de slaap- en badkamer naar beneden te brengen blijft het mogelijk om thuis te blijven wonen.

Door tijdens het productieproces constant rekening te houden met de draaicirkel van een rolstoel is deze zorgkamer volledig MiVa toegankelijk, en daarmee ook gelijk toekomstbestendig. Qomplex vind het belangrijk om mee te denken met de klant, en daarbij ook al te kijken naar de toekomst. Daarom wordt dit in veel gevallen dan ook toegepast.

Op- en naar locatie

Zodra de woning gereed was voor oplevering werd deze onder exceptioneel transport vervoerd vanuit onze productiehal in Zandpol naar Lichtenvoorde. Qomplex heeft dit transport en de plaatsing in goed overleg en nauwe samenwerking met Lubbers Transport verzorgd. Ook bij deze plaatsing was het weer zaak om de zorgkamer met een kraan over de bestaande woning te tillen, zoals altijd zorgde dit weer voor een prachtig beeld. Benieuwd hoe het plaatsen van een zorgkamer als deze er in de praktijk uitziet? Kijk dan hier.

Duurzaam en zelfvoorzienend

Bij Qomplex ligt de nadruk altijd op een zo duurzaam mogelijk productieproces. Zo wordt er onder andere bewust nagedacht over het materiaal gebruik en de wijze van bouwen. Modulariteit en circulariteit staat daarbij ten alle tijden centraal. Ook wanneer de woningen eenmaal de deur uitzijn staat duurzaamheid nog altijd hoog in het vaandel. Zo is deze zorgkamer in Lichtenvoorde all electric, de zonnepanelen die Qomplex hier dan ook bij heeft geplaatst maken dit onder andere mogelijk. Door het snel handelen en de fijne samenwerking met Suncatch was dit mogelijk. Op deze wijze wil de gemeente Oost Gelre dan ook aangeven dat zij duurzaam bezig zijn.

De bewoners

Via de gemeente Oost Gelre is Freek Berendsen bij Qomplex terecht gekomen. Qomplex had al goed contact met deze gemeente wat ervoor zorgde dat er snel gehandeld kon worden. Nadat onze verkoper, Clemens Ganzeboom op locatie was geweest om te kijken naar de mogelijkheden en te overleggen met de zorgbehoevende gaf hij aan dat het contact met Qomplex goed aanvoelde en daarom ook graag met ons in zee ging.

“De communicatie was ten alle tijde ontzettend goed, het voelde erg persoonlijk aan en het was duidelijk”. “Ook op de dag van plaatsing verliep alles top, er waren erg begripvolle medewerkers aanwezig die zich volledig hebben ingezet, zo begon de plaatsing in de ochtend en konden we er dezelfde avond nog in”. Ben je benieuwd naar Freek Berendsen zijn verhaal? Op zijn website hoe-als neemt hij je mee in zijn strijd tegen ALS.

Benieuwd naar alle foto’s van dit project? Neem een kijkje op onze projecten pagina.

Op zoek naar een zorgwoning of andere woonoplossing die bij u past?

We helpen u graag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!