Hoe wordt een modulaire woning geplaatst?

Auteur Martijn van der Meulen
Datum 31 maart 2022

Naast het produceren van modulaire woningen verzorgt Qomplex ook het transport en de plaatsing hiervan. Dit alles om het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken. Bij het transport en plaatsen van de door Qomplex geproduceerde woningen komt veel kijken. Aan de hand van deze blog krijgt u een mooi beeld van hoe dit precies gaat! 

Nadat de woning gereed is voor oplevering, wordt deze indien nodig door exceptioneel transport opgehaald van onze productiehal in Dokkum of Zandpol. Qomplex verzorgt dit vervoer altijd in nauwe samenwerking met het transportbedrijf, dit om tot een waardig eindresultaat te komen. Zo kan in nauw overleg met de klant de woning op het juiste moment geplaatst worden.

In no time op locatie

Uiteraard moet het vervoer met veel zaken rekening houden, daarom gaan we vooraf schouwen zodat we niet voor onaangename verassingen komen te staan. Hierbij moeten we rekening houden met zaken als bereikbaarheid, toegankelijkheid en het verzorgen van vergunningen. Zo vervoeren wij woningen die te groot zijn in delen. Vervolgens worden deze delen in no time op locatie aan elkaar gekoppeld. Gaaf hé!? 

Eenmaal aangekomen op locatie kan de woning op meerdere mogelijkheden geplaatst worden. Soms kunnen ze simpelweg naar de locatie toe worden gereden maar vaak is dit niet mogelijk. Ook dan biedt Qomplex een gepaste oplossing. Zo tillen we de unit over de bestaande woning heen, handig hé! Dit gebeurt in een mum van tijd, zo heeft Qomplex afgelopen week onder andere een zorgkamer geplaatst in Leusden (Lees hier), deze stond al op de locatie binnen een uur. 

Nadat de woning op locatie staat moet deze natuurlijk nog netjes afgewerkt worden. Ook dit wordt verzorgd door Qomplex en gebeurt razendsnel. Afhankelijk van de situatie kan het vervoeren, plaatsen en afwerken van een dergelijke woning allemaal op 1 dag plaatsvinden. Om al deze stappen visueel weer te geven is de plaatsing van de zorgkamer in Leusden van afgelopen week vastgelegd, zie onderstaande video.

Speciale dank aan: Lubbers transport & logistics en koninklijke Saan.